Vill du veta hur du ska träna din hund för att den ska bli en bättre markör? Vill du få mer struktur på träningen? Vill du få hjälp med både hur du kan börja med markeringsträningen och hur du kan komma vidare? Då är det här kursen för dig!

Under kursens gång kommer vi gå igenom alla delarna som behövs tränas för att få en bra markör: fokus framåt, stadga och hantera förväntningar, avståndsbedömning, vara kvar i området och leta mm. Vi kommer även prata specifikt om olika svårigheter som kan uppstå, vad ditt jobb är i markeringsarbetet och avsluta med tips om hur du kan lära din hund dubbelmarkeringar.

Förkunskaper
För att få ut mesta möjliga av kursen rekommenderar vi att din hund har hyfsade avlämningar och stadga. Under kursens gång kommer du även få tips på hur du kan jobba med stadgan och hundens förväntningar i apporteringsträningen. Har du inte avlämningarna på plats blir det dock svårt för dig att tillgodogöra dig kursen till fullo. Du kan förvisso byta ut kastade markeringar mot matskålar istället efter kastet, men vi föreslår att du börjar med att få till avlämningarna – till exempel med vår kurs ”Fem enkla steg för att uppnå perfekta avlämningar” och sedan hoppar på den här kursen. Märker du att avlämningarna blir sämre när du tränar mycket på markeringarna och olika svårigheter där så lägger du bara in ett par träningspass där du fokuserar extra mycket på avlämningarna innan du fortsätter med markeringsträningen.

Kursen bygger på samma träningstänk som i boken “Apportering till vardag och fest”. Det är dock inte nödvändigt att du har boken för att gå kursen, även om vi förstås rekommenderar det eftersom det finns mycket bakgrundsinformation i den. Den innehåller också ett helt kapitel som fokuserar på just markeringar.

Förutsättningar
Kursen börjar så fort du anmäler dig och sedan har du livstids tillgång till kursmaterialet.

Kursen innehåller 10 lektioner med flera övningar i varje lektion. Du väljer själv om du vill göra alla övningarna eller om du väljer ut några av dem.

När du anmält dig och betalat får du ett automatiskt bekräftelsemail med länk till kursen. Kom ihåg att kolla i skräpposten och övrigt-korgen om du inte hittar det i din inkorg.

Det här är en självstudiekurs, det vill säga du har inte möjlighet att ladda upp filmer eller ställa frågor och få återkoppling. Vill du gå kursen med återkoppling hittar du den här.

Efter kursen kommer du veta
Hur du identifierar svårigheter för din hund när det gäller olika typer av markeringar
Hur du kan lära din hund de olika färdigheterna som behövs för att bli en bra markör
Det här får du
10 lektioner
Målbild
Stadga och hantera förväntningar
Fokus framåt
Rakaste vägen
Avståndsbedömning
Vara kvar i området och leta
Svårigheter
Ditt jobb
Dubbelmarkeringar
Vattenmarkeringar
23 övningar
26 filmer
11 quiz
9 CEU – Continuing Education Units godkända av Karen Pryor Academy
Livstids tillgång till kursmaterialet

Form och datum

Webbaserad självstudiekurs

Hund;